Salone Del Mobile & Euroluce

Yes, ik ga naar Milaan!

Alle merken die daadwerkelijk een betekenis hebben op het gebied van verlichting en meubelen komen zich presenteren op de beurs en in de stad Milaan om hun nieuwste collectie te presenteren. Gelukkig zijn ook de design-klassiekers volop aanwezig, ieder merk laat zien met welk ontwerp men zich op de kaart heeft gezet!

Designers

Indrukwekkend! Catellani & Smith maken gebruik van luxe materialen zoals bladgoud.

Catellani & Smith

Graypants afkomstig uit Amsterdam, presenteren zich in Milaan en zeer succesvol. Bekend geworden door het gebruik van golfkarton in hun verlichtingsontwerpen.

Poldina tafellampje voor buiten, laat je groene vingers maar gaan…

Graypants
Poldina

Ole! Lighting

Voor mij een tot nu toe onbekend merk  Ole ! Lighting trok mijn aandacht doordat er zeer mooie hanglampen geschikt voor buiten (want IP 66) werden gepresenteerd.  Behalve een fijn design ook nog eens gemaakt van gereceyclede materialen, om de oceanen vrij te houden van plastic soep.

Akoestiek

Bij een ontwerp van een woning in de huidige architectuur wordt door veel architecten gewerkt met grote glaspuien, omdat daglicht voor een fijn leefklimaat zorgt. Echter, harde oppervlakten zorgen voor een onaangename akoestiek. Hoe prettig is het dat dit opgelost kan worden door akoestisch materiaal in het ontwerp van een design armatuur toe te passen!

De Klassieker

Design Klassieker van het merk Flos. Kroonluchter 2097/30 is het ontwerp van Gino Sarfatti uit 1958, destijds nog onder het label van Arteluce.

Kleur bij Firmamento Milano

Zowel in meubelen als armaturen is veel kleur te zien. Soms wordt aan een bestaand ontwerp een kleurige uitvoering toegevoegd.

Over de top

Ook heb ik in Milaan Salone Del Mobile 2023 het merk Edra gezien. Design is als haute couture soms “over de top” Gemaakt van hoogwaardige, dure, vaak heel bijzondere of vrijwel onmogelijke stoffen, niet bedoeld om in het dagelijkse leven te gebruiken. Gelukkig is de afgeleide Prêt-á-Porter collectie wel in het dagelijks leven in te passen zowel in fashion als furniture.

Salone Del Mobile & Euroluce

Ik deel hieronder nog enkele foto’s van design verlichting en design meubelen. Wat een prachtig beeld…